Sport hírek
Ma 2018. január 17., szerda, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
2016. március 28., hétfő 09:01

Németh Veronika indul a grúziai EB-n

Németh Veronika és Erdei Zsolt ökölvívó világbajnok Németh Veronika és Erdei Zsolt ökölvívó világbajnok

Vitnyéd fiatal harcművésze, Németh Veronika megszerezte a kvalifikációs kvótát a 2016-os Felnőtt Kyokushin Karate Európa Bajnokságra. Veronika még a kapuvári gimnázium 12. osztályos tanulója, de már remekül helyt állt, a hétvégi felnőtt Magyar Bajnokságon, női - 55kg-os csoportban.

 

A verseny döntőjében, a nála tapasztaltabb és idősebb jászberényi Szabó Zsófiától kapott ki egy wazarival (félpont), az 5 és fél perces küzdelemben. Veronikát kemény helytállásáért a közönség vastapassal díjazta, a versenyszervezők pedig ezüstéremmel, és egy hatalmas kupával jutalmazták.

"- A verseny célja, egy derekas helytállás, és a 2016. május 13-14-én Tbilisziben (Grúzia) megrendezésre kerülő felnőtt karate Európa Bajnokságra való minősítés megszerzése volt. Mindkettőt teljesítettük. Vitnyéd kiváló sportolója idén igencsak kemény évnek néz elébe, mivel elsősorban a sikeres írásbeli érettségi vizsgák a fontosak, majd jön a grúziai utazás, és a szóbeli vizsgákat követően készülhet a dan (fekete öv) fokozat megszerzésére. Remélhetőleg pontjai elegendőek lesznek a főiskolai tanulmányai megkezdéséhez. Mielőtt ezeket elkezdené, nyár végén még egy Japán világverseny vár rá, a 2016-os Dream Cup Tokyóban.

Köszönjük Vitnyéd községnek a sportolójuk támogatását. "- nyilatkozta Pantelics Péter, a Castrum SC elnöke.

Veronika és büszke édesapja, Németh LászlóVeronika és büszke édesapja, Németh László

Hír kategóriák