Énekes Lenke
Ma 2017. november 23., csütörtök, Kelemen és Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.
2016. február 10., szerda 07:16

Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület

Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület

Az egyesület fő célja kulturális tevékenység, a néptánc folytatása, mint művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, népművészet és hagyományőrzés. A magyarországi hagyományőrző mozgalom segítése a nyugat-dunántúli régióban.

email9371 Vitnyéd , Fő utca 46.
userképviselő: Zsámboki László
fontAdószám: 18201763-1-08Az egyesület fő célja kulturális tevékenység, a néptánc folytatása, mint művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, népművészet és hagyományőrzés. A magyarországi hagyományőrző mozgalom segítése a nyugat-dunántúli régióban. Rábaközi, de kiváltképpen a vitnyédi hagyományok, népszokások, néptánc és egyéb művészeti tevékenységek megőrzése és folytatása.

Hagyományink átadása a gyermekeknek, régen ismert népszokások, népdalok és játékok újratanítása. Ismeretterjesztés. Néptánctáborok, falurendezvények szervezése. Kották, hangfelvételek, gyűjtések, néprajzi- és egyéb szakmai anyagok kiadásának, megjelentetésének támogatása. Még élő, néphagyományunkat ismerő adatközlők felkutatása, tanulmányi utak, gyűjtőutak szervezése, dokumentálása.

A magyarországi és határon túli magyar nyelvterületek és táncdialektusok megismertetése a tanítványokkal. A vitnyédi néphagyományok népszerűsítése Magyarországon, de kiváltképp a nyugat-dunántúli térségben. Elfelejtett helyi népdalok, népszokások, népmesék, mondókák felkutatása, megőrzése, továbbadása. Jó közösségi élet kialakítása, mind idősek, mind fiatalok körében.
Rendezvényszervezés, ismeretterjesztő előadástartás az egyesület céljainak megvalósulása érdekében. Az egyesület tevékenységeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos időszaki kiadványok készítése, terjesztése. Folyamatosan vegyen részt hazai és külföldi, a célja szerinti igényeknek megfelelő pályázatokon. Nemzetközi tevékenység, nemzetközi kulturális kapcsolatok kiépítése baráti és cserekapcsolatok ápolása.

Az egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik működési területének állami, társadalmi és civil szerveivel.

Tudjon meg rólunk többet! Kövesse mindennapjainkat facebook