Aktuális hírek
Ma 2017. november 23., csütörtök, Kelemen és Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.
2016. február 12., péntek 10:40

Két és fél év után sincs diagnózis

Három gyermeket nevel a Grasl család Vitnyéden. A legidősebb 17, a középső 7, a legkisebb, Korina 3 éves. Korina beteg, de egyelőre azt sem tudni, mi okozza a bajt. Éppen ezért gyógyítani sem tudják. A kislány túl van már több kezelésen s megannyi vizsgálaton.

– A megpróbáltatásokat jól viseli, „jobban, mint mi" – mondja az édesanya, Graslné Slinczki Orsolya.
– Korina izomgyengeségben szenved, nem tud járni, állni önállóan. Elmaradt a növekedése, a súlygyarapodása. Két és fél éve vizsgálják, de sem genetikai, sem fizikai okát nem találták a betegségének.

További vizsgálatokra várunk, most azt valószínűsítik az orvosok, hogy agyi eredetű problémát kell keresni – sorolja az édesanya. – Jártunk már Pécsett, Nyíregyházán, Budapesten, Győrben, Sopronban, de hiába. Állandó, huszonnégy órás felügyeletet igényel.

A család az édesapa keresetéből él, az elmúlt két és fél esztendő azonban nagyon megterhelte őket nemcsak lelkileg, anyagilag is. Támogatást kapnak a férj munkahelyétől, az önkormányzattól is. A Jóakarat hídján a Lapcom Média Alapítvány 150 ezer forinttal támogatta őket, ez nagy segítség az édesanyának abban, hogy ne legyen közüzemi tartozásuk. A 150 ezer forintos támogatás nagyon jól jött.

– Köszönjük mindenkinek, akinek része van a segítségben. Még egy további kérésem azonban lenne. Ha valaki olyan olvassa történetünket, aki szembesült már hasonló betegséggel, kérjük, keressen meg bennünket. Minden tanács vagy javaslat egy kicsivel több reményt ad nekünk. Igazából abban is bízunk, hogy olyan orvosra találunk, aki szakértője a területnek. Mindent megtennénk Korina gyógyulásáért – tette hozzá Graslné Slinczki Orsolya.

Forrás: kisalfold.hu 

Hír kategóriák